måndag 16 juli 2012

Jag ska egentligen inte jobba här.

Sara Beischer - Jag ska egentligen inte jobba här.


Genre: Komedi
Sidor: Oklart, ca 198.
Läste pga: Mamma hade lånat den åt mig. Moa är en 19-årig tjej som har bestämt sig för att bli skådespelerska. För att få sina drömmar bli till till verklighet har hon flyttat från en mindre ort till Stockholm. Hon bor i en andrahandslägenhet med en massa studenter.
För att kunna gå runt ekonomiskt skaffar sig Moa ett arbete på Liljebacken, som är ett äldreboende. Redan vid inskolningen möter hon en avliden som benämns som A4. Moa svimmar.
Tiden går och Moa åker till både Luleå och Malmö för att provspela för teaterhögskolan.
För att kunna göra så bra som möjligt ifrån sig så övar hon med tanten Gullan som bor på Liljebacken.

Men efter tappra försök att träna in sin repertoar inför provspelningarna till teaterhögskolan men Gullan och även andra tanter så inser Moa att hon måste skaffa sig en lärare som kan hjälpa henne att bli ännu bättre. Därför ringer hon till Marika Lagerkrantz, som olyckligtvis var bortrest så hon rekommenderade en annan proffesionell person. Moa blir nervös. Vågar hon höra av sig? Som tur är finns det sms.... 

Moa möter Oskar, Leena, Eva som alltid jobbar över och massor med andra människor under sitt första år i Stockholm.

Kommer hon in på teaterhögskolan? Vad kommer att hända med Gullan och Oskar? Varför beter sig Leena som hon gör?

 Betyg: 3, bra.

Motivering: Eftersom jag har själv tidigare arbetat inom äldreomsorg så känner man igen sig vilket gör att det är en väldigt humoristisk bok. Den är roligt skriven och enda till sista sidan ville man veta om Moa fick bli skådespelerska.

Rekommenderas till: Typ alla! Ni som aldrig arbetat inom vården får en nyanserad bild av hur det är och ni som har/arbetar med det just nu kommer garanterat att känna igen sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar