tisdag 3 juli 2012

Den som törstar


Kristina Appelqvist - Den som törstar


Genre: Deckare.
Del i bokserie: Andra boken, går bra att läsa utan att ha läst Den svarta löparen.
Sidor: 361.
Äger/lånat från bibliotek/lånat av kompis.
Läste p.g.a: Tyckte att Den svarta löparen var riktigt bra och såg att det kommit två böcker till i samma serie, så jag köpte den andra.

Universitetsrektorn Emmas kollega Vidar dör av en hjärtinfarkt och Emma ska närvara vid begravningen. Innan begravningen träffas deras kör i byggnaden i anslutning till kyrkan där begravningen ska hållas. De sover över där och på morgonen hittas en till kropp i kistan inne i kyrkan. De i kören blir huvudmisstänkta och Emma hamnar mitt i en mordutredning för andra gången på kort tid.

Även i den här boken blandas historia och deckarelementen på ett bra sätt. Den som törstar går fort att plöja igenom, har korta kapitel och växlar mellan många personers synvinklar, men mest Emmas och Filips.
Språket är lättförstått och termer som har med historia att göra förklaras på ett enkelt och bra sätt.

Betyg: 3 - Bra.
Motivering: Den som törstar är en spännande bok man hela tiden vill läsa mer av. Det är svårt att förutse vem som är mördaren och boken knyts ihop bra på slutet. Jag längtar efter nästa bok! Kristina Appelqvists deckare har fått mig att bli mer öppen för deckargenren.
Rekommenderas till: Den som gillar deckare, den som vill ha något som går att läsa korta stunder men ändå komma ihåg vad som har hänt, eller den som vill ha en bok att plöja igenom.

Nathalie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar