lördag 30 juni 2012

Den svarta löparen


Kristina Appelqvist - Den svarta löparen
Genre: Deckare.
Sidor: 299 (typiskt, trodde jag skulle få lägga till en som var 300+).
Äger/lånat på bibliotek/lånat av kompis.
Läste p.g.a: Fick köpa den på CDON för 19 kronor för ett tag sedan. En bok är en bok, även fast jag kanske inte vanligtvis är så förtjust i deckare. Trevligt med lite variation också, tänkte jag.


Emma Lundgren har nyss fått anställning på Västgöta universitet i Skövde och kämpar med att få bukt på sina kollegor i styrelsen där de flesta är gubbar i 50/60-års åldern med bedrövlig kvinnosyn som motarbetar henne och sina andra kvinnliga kollegor. Ganska snart in i boken hittar Emma sin sekreterare Vera mördad på bordet i konferensrummet och Emma måste försöka undvika en skandal, då de i universitetsstyrelsen blir huvudmisstänkta. När man sedan hittar en svart löpare som försvunnit från en utgrävning i Varnhem i den mördades ägo blir mystiken större. Hur har hon fått tag på den och har det något samband med mordet? Man får även följa Filip, polisen med huvudansvaret för utredningen. 

Jag har hört lite ur Camilla Läckbergs böcker på ljudbok och skulle säga att den här boken påminner om Läckberg i stilen. Det är svensk historia blandat med ett mord som ska lösas.

Betyg: 4, riktigt bra.
Motivering: Faktiskt långt över förväntan. Som sagt brukar jag inte vara så förtjust i typiskt svenska deckare, men den här var faktiskt bra. Gillar blandningen mellan svensk historia och själva mordgåtan. Emma och Filip är omöjliga att inte gilla som huvudkaraktärer.

Rekommenderas till: den som gillar andra svenska deckare, den som gillar svensk historia (typ Birger Jarl och Erik den läspe och halte).


Nathalie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar