måndag 8 oktober 2012

Den vita katten


Holly Black - Den vita kattenOriginaltitel: The White Cat, serien heter Curse Workers (USA).
Genre: Ungdomsfantasy, Spänning.
Del i serie: Bok 1 i serien Berörarna.Sidor: 282.
Läste p.g.a: Har sett det andra omslaget och tyckt att den verkade intressant och det var ganska mycket prat om den när den först kom, men jag var inte så intresserad då. Tycker bättre om pocket, så när den kom i pocketform nu i år så köpte jag den.
Lästid: Skulle gissa på någonstans kring 6 timmar.


Berörare har olika förmågor som påverkar människor på olika sätt när de berörs. Det är olagligt att beröra någon och alla människor har handskar på sig för att undvika beröring i vardagen. Däremot finns det människor som utnyttjar sina berörarkrafter olagligt. Till exempel lönnmördare som kan använda dödsberöring o.s.v.

Cassel är den enda i hans familj som inte är en berörare.
Berättelsen börjar med att han har gått i sömnen efter att han haft en dröm om att han jagade en vit katt. Han hamnar uppe på skolans tak och skolledningen tror att han försökt ta livet av sig och Cassel får en del problem med att få vara kvar på skolan. Samtidigt är någonting på gång i hans familj.
Hans bröder och morfar verkar veta saker som han inte vet och undanhåller saker för honom, men Cassel tänker spela sina kort rätt och ta reda på vad som egentligen händer.


Betyg: 4 - Mycket bra.
Motivering: Intressant med de olika berörartyperna. En spännande historia som är svår att förutse och inte är för utdragen med att avslöja saker, utan precis när man börjat lista ut hur saker och ting ligger till så gör Cassel det också och för storyn vidare.
Rekommenderas till: De flesta. Den är spännande, både för tjejer och killar och den går fort att läsa.

Nathalie.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar