måndag 22 oktober 2012

BitterblueKristin Cashore - Bitterblue

Genre: Fantasy, Ungdomsfantasy.
Del i serie: Bok 3/3 i Graceling-serien.
Sidor: 368 (storpocket).
Läste p.g.a: Älskar Graceling och Fire, som är de första två böckerna.
Lästid: Höll faktiskt koll på hur länge jag läste i början, men sedan dog min mobil -.- Skulle gissa på någonstans mellan 10-13 timmar.


Titta här! Åh, dessa kartor, I just love them!

Bitterblue är drottning av Monsea, men är i princip inlåst i sitt slott. Det är ingen som öppet hindrar henne att lämna slottet, men försöker hon göra det så kommer det alltid upp massvis av pappersarbete eller andra ärenden som gör att hon stannar kvar där. Hennes rådgivare är kvar från tiden då hennes pappa regerade, men verkar inte ha något ont i sinnet för Bitterblue.

En natt beslutar hon sig för att ta saken i egna händer, klär ut sig till en av hennes spioner och går ut i staden som är mer förfallen än hon trott. Hon hamnar på en typ av pub där historier berättas om den gamla tiden. Där träffar hon på Teddy och Saf, två tjuvar som ger henne information om stadens egentliga skick och ovetande om att hon är drottning berättar om folkets misstro för drottningen.
Hon jobbar sedan för att i hemlighet förbättra riket och samtidigt ta reda på varför hennes tjänstefolk och rådgivare försöker dölja läget för henne.

Betyg: 5 - Måste läsas.
Motivering: Det här är en typisk Nathalie-bok och jag älskar den. Språket, storyn och att den romantiska delen av boken är precis lagom och inte tar över. Den är stundtals lite seg, men den kommer fort igång igen efter det.
Rekommenderas till: De som gillar fantasy, speciellt tjejer.

Nathalie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar