måndag 27 augusti 2012

El Choco


Marcus Lutterman - El Choco: svensken i Bolivias mest ökända fängelse. Genre: Biografi, Politik och samhälle.
Sidor: 396
Läste p.g.a: Alla som läst den har rekommenderat denna bok så jag föll för grupptrycket.

Jonas Andersson är en ung kille från Kungälv. Enda sedan mellanstadiet sågs han som en av de "tuffa killarna" i skolan. Han var busig, full med energi och småbråkig. Men de blå ögonen och han snälla sätt att vara på så kunde man inte göra annat än att tycka om honom. Efter gymnasiet fick han arbete på en gång och för att palla trycket på jobbet började ett liv med droger.
Han jobbade stenhårt, tjänade pengar, köpte sig ett fint hem åt honom och sin flickvän.
Jonas liv är som en berg- och dalbana, vilket resulterar i att han åker in och ut från psyket. Problem börjar rulla in, skulderna ökas och hans flickvän pallar inte trycket.

När skulderna blir som värst får han frågan om han kan tänka sig att åka till Bolivia för att hämta hem lite knark. Jonas vet inte ens vart det ligger. I Asien kanske? Men han vill bli skuldfri och beslutar att åka. Det är ett beslut som påverkar honom för resten av hans liv.
Tiden i Bolivia går sakta, han är dock stolt över sig själv att han varit ren sedan han kom och vi ska inte prata om Deysi som han träffat. Han kunde inte tänka på någon annan än henne....

På flygplatsen i Bolivia åker Jonas fast. Han har mer än 2 kg kokain. Hur ska det nu gå för Jonas? Kommer han nånsin träffa Deysi igen? 

Betyg: 3, bra.
Motivering: Själva storyn om Jonas och hans liv i fängelset är sjukt intressant men tyvärr finner jag personligen inget större intresse att läsa om Bolivias historia och politik, vilket sänker betyget.
Rekommenderas till: Personer som gillar biografier eller om man är intresserad av hur fängelser kan se ut.

1 kommentar:

  1. Oooh, Carro har skrivit! :O
    Låter spännande.

    SvaraRadera