tisdag 19 februari 2013

DivergentVeronica Roth - Divergent


Genre: Dystopi, Ungdomslitteratur.
Sidor: 362.
Del i serie: Del 1 av 3 i Divergent-serien.
Läste p.g.a: Jag hade hört att den påminde om The Hunger Games och själva loggan påminner också mycket om den och jag blev dessutom peppad av att läsa på baksidan.

I ett dystopiskt Chicago är invånarna indelade i fem olika falanger, alla baserade på olika karaktärsdrag som man försöker efterleva. Beatrice har blivit född in i de Osjälviska och lever sitt liv för att hjälpa andra människor, liksom hela hennes familj. Det här året är det dags för henne att välja om det är såhär hon vill fortsätta leva, eller om hon vill välja någon av de andra falangerna. Innan valet utförs olika tester för att se vilken falang man tycks passa in bäst i och sedan är det dags för valet. Beatrice känner att hon kanske inte hör hemma i någon av falangerna och vet att skulle hon välja något annat än de Osjälviska så får hon inte träffa sin familj igen (högst ett fåtal gånger) och det är inte säkert att det blir bättre någon annanstans heller.

Betyg: 4 - Mycket bra.
Motivering: Boken är intressant och man vänder bladen fort. Kanske lite väl fort, för jag tyckte att den kunde ha varit längre. Det kändes som att den knappt hann börja. Det är intressant med de olika falangerna, konflikten mellan vissa utav dem och att fundera över vilken falang man själv hade valt.
Rekommenderas till: Den som gillar The Hunger Games, dock är den inte lika bra, men det finns många likheter.

Nathalie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar