söndag 3 februari 2013

Dash and Lily's Book of Dares


Rachel Cohn & David Levithan - Dash & Lily's Book of Dares


Genre: Ungdomslitteratur, 
Sidor: 260.
Läste p.g.a: Gillade Nick & Norahs Infinite Playlist och Naomi och Ely's kyssförbudslista, så den här var liksom given.

Dash och Lily har i princip blivit övergivna av sina familjer över jul, vilket inte bekymrar dem avsevärt till en början, eftersom de är två personer som tycker om att spendera sin tid ensamma.
Lilys bror är dock orolig att hon ska ha tråkigt under julen eftersom han tagit hem sin pojkvän och är fullt upptagen med honom. Därför kommer han på att han ska göra en form av skattjakt som skulle kunna leda fram till att Lily skulle kunna träffa en kille som passar henne.
Så de lämnar ledtrådar i en bokaffär och Dash är den som hittar dessa ledtrådar och så börjar en kommunikation via brev och ledtrådar med diverse utmaningar som måste utföras för att få tag på nästa svar.

Cohn och Levithan har återigen gjort en bok som är i helt klart samma klass som de tidigare två de skrivit tillsammans. Jag tycker själv att de två senaste är bättre än Infinite playlist som kunde kännas rätt pretentiös, men det blir väl lätt så när man ska skriva en bok som refererar till olika låtar. 

Betyg: 4 - Mycket bra. 
Motivering: Går fort att läsa både p.g.a sidantalet och av tempot i boken. Jag rekommenderar att man läser den kring jul, man får en mysig stämning av den.
Rekommenderas till: De som vill läsa en bra ungdomsbok med ett annorlunda koncept och trovärdiga karaktärer.

Nathalie.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar