torsdag 20 december 2012

The Magician's Guild


Trudi Canavan - The Magician's Guild

Genre: Fantasy.
Del i serie: Del 1 i The Black Magician Triology.
Antal Sidor: 470
Läste pga: Impulsköp vid ett besök på Bokia. Var sugen på att läsa en Fantasy med en kvinnlig huvudkaraktär, och en Fantasy som inte var så romantiskt inriktad.

It's the day of the Purge. Among the crowd, Sonea is watching the Magicians standing guard against the dwells. At one point, Sonea in anger throws a stone at a Magician's magical shield. Unbelievably, the stone passes through the shield and knocks the Magician down.

Realizing that Sonea has magical potential, Sonea is now on the run as the whole Magician's Guild is now on the move to find her. For those with magical ability, are not allowed to live outside the Guild. Sonea finds her old friend Cery, and a temporary refuge within the Thieves. But how long before the Guild finds her? And why can't she control her magic?

Betyg: 4
Motivering: Egentligen skulle jag vilja sätta två betyg på boken. Boken är nämligen uppdelad i två delar, och del ett är en 3:a för mig, och del två är en 4:a. Del ett är lite seg och, jag tycker att karaktärerna inte beskrivs nog ordentligt, jag fick aldrig en riktigt bra bild av en del karaktärer. Men själva historien och hur den är uppbyggd, är väldigt bra och spännande så därför blir slutbetyget en 4. Boken är första delen i en serie, och slutar så att man känner att man verkligen måste läsa bok två. Vilket jag också ska göra när jag får mina tassar på den.
Rekommenderas till: De som gillar mer av en Vuxenfantasy, nya världar, magi, kartor. Att tänka på är kanske just det att den är lite seg i början men den är värd att fortsätta läsa.


Sarah

Clockwork Angel


Cassandra Clare - Clockwork Angel

Genre: Fantasy/Romance
Del i serie: Del 1 i serien The Infernal Devices
Sidor: 481

En sextonårig Tessa Gray har anlänt i London, efter att hennes bror kallat dit henne från Amerika.
Väl på plats möts hon inte av sin älskade bror, och hennes liv tar helt plötsligt en fruktansvärd, och oväntad vändning. Allt Tessa trodde hon visste om sig själv, och den värld hon levt i, visar sig nu vara fel. Tessa är speciell, och eftertraktad, men nu även på flykt. Hon finner dock en fristad på Institutet, där en märklig skara som kallar sig Shadowhunters bor. Men vart är Tessa's bror, vem är det som jagar henne, och varför?

Betyg: 3
Motivering: Boken var väldigt händelserik och stundvis spännande. Jag gillar även att boken utspelar sig i 1800-talets England. Även om boken var bra, så hade den ändå inte det där lilla extra som skulle kunna få mig att ge den en fyra i betyg. Eftersom boken är första delen i en serie, kan jag tänka mig att det kanske blir mer spännande i  uppföljaren dock.
Rekommenderas till: Alla som gillar Fantasy/Romance, och berättelser som utspelar sig på 1800-talet.




Sarah