torsdag 22 november 2012

Evermore


Alyson Noël - Evermore


Genre: Supernatural romance, Ungdomsfantasy.
Del i serie: Del 1/6 i The Immortals.
Sidor: 384.
Läste p.g.a: Rabatt på paranormal romance-böcker på CDON, så jag beställde hem tre böcker från olika serier som jag tänkte att jag skulle prova på att läsa.

Sjuttonåriga Ever har - sedan en bilolycka där hennes familj dog, men hon överlevde - förmågan att läsa tankar och känna människors och objekts historia genom att röra dem. Denna gåva/förbannelse har gjort det svårt för henne att vara normal och hon gömmer sig bakom en huvtröja, solglasögon och ständigt skränig musik i hörlurarna för att stänga allt ute så gott det går.

När Damen börjar på hennes skola pratar alla om hur attraktiv han är och Ever gör allt för att undvika att ens titta på honom för att slippa få in ännu mer människor i sin värld som hon försöker begränsa. Det visar sig att Damen inte riktigt är en vanlig människa och att de kanske har träffats förut, men han är väldigt mystisk och försvinner ibland och kommer med förklaringar som inte riktigt känns trovärdiga.


Betyg: 3 - Bra.
Motivering: Egentligen är storyn inte särskilt originell, men det gör mig inte så mycket. Den är en bok som man slukar och det tar inte många timmar innan man har läst klart den. Jag hoppas att storyn blir bättre i de andra böckerna, eftersom den här boken kändes som att allt avslöjades som i slutet och det är en grund till resten av serien där den förhoppningsvis kan utvecklas.
Rekommenderas till: Tjejer som gillar paranormal romance, I guess :P

Nathalie.

lördag 10 november 2012

Rubinröd

Kerstin Gier - Rubinröd


Originaltitel: Rubinrot (Tyskland).
Genre: Tidsresor, Romantik, Ungdomslitteratur.
Del i serie: Del 1/3, vet inte om serien heter Tidlös kärlek...
Sidor: 365.
Läste mellan: 2012-11-10 (tog ~4h att läsa).

Charlotte har sedan hon var liten fått lära sig att fäktas, rida, dansa och andra nödvändiga saker man kan behöva när man är förutbestämd att börja resa tillbaka i tiden från det att man är 16-17 år.
Den här boken handlar inte om Charlotte... 

Den handlar om Gwendolyn, Charlottes kusin, som inte är intresserad av historia överhuvudtaget (snarare av film) och som oturligt nog har fått ärva tidsresar-genen, vilket ingen haft den minsta misstanke om. Gwendolyn accepteras till sist som den rättmätiga arvtagerskan och börjar sina tidsresor med Gideon de Villiers som guide och följeslagare.


Betyg: 3 - Bra.
Motivering: Den har potential att få högre betyg, men boken är väldigt kort och det känns som att den är så kort för att den är till en yngre målgrupp (som jag tror är underskattad i hur mycket de orkar läsa på en gång). Om de andra två böckerna är ungefär lika långa så känns det som att man enkelt hade kunnat slå ihop dessa tre till en bok...
Rekommenderas till: Ungdomar, de som vill ha en bok som är lättläst och som gillar romantik.

Nästa del, Safirblå, kommer våren 2013 och den sista delen, Smaragdgrön, kommer hösten 2013.

Nathalie.